#1 2023-02-28 21:30:29

rypi
Administrator
Registrován: 2023-02-28
Příspěvky: 7
MacintoshChrome 110.0

Budoucnost webu turistickestitky.cz

Vzhledem k nutné změně diskuzního fóra bylo toto téma pročištěno. Níže uvádím stručný soupis poznatků z původního tématu, které jsou stále relevantní.

Současný (předchozí, původní) správce má velmi omezené časové možnosti správy webu, a tak přidávání obsahu poněkud vázlo. Následně jsem tedy já sám zpracoval desítky štítků za poslední 3 roky, které ležely v emailu. Nemám s tím žádné zkušenosti, ale snažil jsem se. smile

Během přidávání štítků jsem si potvrdil že stáří a způsob zhotovení webu již není dostačující a zasloužil by si určitou formu technické modernizace, která by zvýšila bezpečnost a snížila náročnost vkládání nových štítků. Tento krok však je časově a finančně relativně nákladný a tak tento proces probíhá postupně a pomaleji než bych si přál. Na web jsem na zkoušku nasadil reklamu, která by snad mohla pokrýt alespoň provozní náklady (nikoliv ty ostatní) webu a provoz tak nebude v ohrožení. Také jsem přidal informace, jak stránkám pomoci kromě zasílání podkladů pro nové štítky.

Pro případnou realizaci si zde uložím nějaké náměty seřazené dle priority. Zároveň proškrtám již hotové etapy. Dosud modernizace stála 17250 Kč.

  • Aktualizace jádra webu a databáze

  • Zjednodušení vkládání nových štítků pro správce (zasílání stále přes email - správce musí následně aplikovat složité grafické úpravy)

  • Vyřešení obnovy zapomenutého hesla

  • Úprava diskuze / její propojení s registrací na webu

  • Možnost nahlásit chybu v údajích / navrhnout opravu

  • Vyhledávání ve štítcích

  • Automatické generování map a odkazu do mapy.cz

  • Upravit systém zařazování do krajů/okresů a umožnit zahraniční štítky

  • Modernizace vzhledu včetně mobilní verze stránek

  • Požádat dobrovolníka/y o kontrolu, doplnění a aktualizaci údajů u stávajících štítků

Zde můžete psát své připomínky k tomuto webu a jeho vývoji do budoucna. Je to pro mne velmi důležité získat zpětnou vazbu od uživatelů, aby pro vás byl web co nejlepší.


Shrnutí názorů od uživatelů:
- lidé mají zájem o pokračování webu
- někteří (poměrně velká část) navrhovala zavedení povinného ročního příspěvku/poplatku - touto cestou ale jít nechci, vše by mělo být dobrovolné
- mobilní verze stránek není nutná, ale do budoucna by mohla být fajn (nízká priorita)

Offline

#2 2023-03-01 11:13:29

rypi
Administrator
Registrován: 2023-02-28
Příspěvky: 7
MacintoshChrome 110.0

Re: Budoucnost webu turistickestitky.cz

Pokud by měl někdo zájem se zapojit jako dobrovolník pro kontrolu, doplnění a aktualizaci údajů u stávajících štítků, bylo by to skvělé. Jen bude nejprve nutné ještě trochu více dodělat administraci. Takže je to spíše záležitost do budoucna.

Offline

,
[Bot] claudebot

Zápatí

Technologie FluxBB | CZ a SK

[ Generated in 0.016 seconds, 10 queries executed - Využití paměti: (Peak: ) ]